Prednáška na stretnutí rádioamatérov TATRY 2019

Slovenský zväz rádioamatérov aj tento rok zorganizoval najväčšie stretnutie rádioamatérov na Slovensku, ktoré sa tradične koná v Poprade. Zúčastňujú sa na ňom nie len rádioamatéri zo Slovenska ale aj z Poľska, Českej republiky, Maďarska, Slovinska či Chorvátska.

Tento rok sme boli ako rádioklub zaoberajúci sa satelitnou prevádzkou požiadaný o prednášku na tému Prevádzka cez družicu Es’hail-2 QO-100. Ako prednášajúci som v krátkosti predstavil satelit Es’hail-2 a prakticky predviedol jedno spojenie so Števom, OM0MS. Po ukončení prednášky sa rozbehla veľka diskusia, počas ktorej sme sa snažili všetkým odpovedať na položené otázky. Ja som odpovedal na otázky týkajúce sa prevádzky a Dušan, OM3WAK, sa zhostil zodpovedať všetko ohľadne technického zabezpečenia. Jeho Helix antény mali veľký úspech.

Veríme, že sme našou prednáškou oslovili ďalších rádioamatérov a ukázali im jednoduchú cestu ako byť aktívny na katarskom satelite QO-100. Ak potrebujete získať ešte viac informácií, neváhajte nás kontaktovať emailom a veľmi radi Vám pomôžeme so začatím prevádzky.