CQ WPX RTTY Contest 2024

Rok 2024 sme začali tímovo a to hneď závodom CQ WPX RTTY. Naposledy sme sa tohoto preteku zúčastnili v roku 2022, kedy sme si latku našich výsledkov doslova vystrelili do výšin. Rok 2024 teda začína pretekmi s veľkými očakávaniami ale aj otáznikmi.

Čítať ďalej

3. Subregional Contest 2023

3. Subregionálny závod sme ako OM3KSI ešte v našej krátkej novodobej histórii nešli a tento rok nebol iný. Ja OM8WG chodievam tento závod s chlapcami z môjho materského rádioklubu OM3KTR, v ktorom som vyrastal. Niektorí členovia mali iné povinnosti a tak zostali Dušan OM3WAK, Jaro OM0JKE, Rudo OM8ATS a nový člen rádioklubu Matúš OM8ATE. Jaro OM0JKE chcel konečne vyskúšať kótu, ktorú má neďaleko ich chaty ale postihli ho na kopci technické problémy, tak ani nezačal a musel všetko pobaliť a závod sa preňho skončil. Dušan chodieva štandardne šesť hodinovú kategóriu v nedeľu a Rudo s Matúšom sa dohodli, že pôjdu v sobotu šesť hodinovku.

Čítať ďalej

Vypustenie stratosférického balóna s SSTV vysielaním

Náš rádioklub OM3KSI v spolupráci so Slovenskou organizáciou pre vesmírne aktivity sa opäť pozrie na hranicu vesmíru. Dňa 17. júna 2023 približne o 8 hodine ráno nášho času je naplánovaný štart stratosférického balóna z letiska Malé Bielice pri Partizánskom. Súčasťou balóna bude SSTV maják v pásme 144 MHz.

Čítať ďalej

2. Subregional Contest 2023

Človek mieni, Pán Boh mení. Tohtoročný 2. Subregional Contest dopadol úplne inak ako sme plánovali. Každoročne nachystám plán VHF závodov, ktoré sa pôjdu pod klubovou značkou OM3KSI, a ktoré závody pôjdeme na svoje značky. Tento rok bol naplánovaný pod klubovou značkou aj 2. Subregional Contest. Vzhľadom na rôzne rodinné alebo pracovné povinnosti našich členov sme zostali len dvaja, Jaro OM0JKE a ja Peter OM8WG, ktorí mohli stráviť víkend na našej kóte KN08QQ. Dohodli sme sa však, že pôjdeme pod svojimi značkami.

Čítať ďalej

IARU Region-1 VHF Contest 2022

Tento rok sme sa z rôznych dôvodov pod značkou OM3KSI nezúčastnili žiadneho závodu na VKV. Preto som sa rozhodol, že tento závod pôjdem pod svojou značkou OM8WG, z našej kóty KN08QQ neďaleko Košíc.

Čítať ďalej